Angleščina za otroke na sproščen in zabaven način

poslovna angleščina
Učenje strokovne angleščine še nikoli ni bilo hitrejše
31. 5. 2024
tečaj nemščine konverzacija
Začetni tečaj nemščine pri katerem hitro osvojite osnove nemščine
31. 5. 2024

Angleščina za otroke na sproščen in zabaven način

tecaj-anglescine-za-otroke

Angleščina za otroke je posebej prilagojena razvijajočim se mladim nadebudnežem, ki bi se radi nekaj novega naučili. Večina se sicer z angleškim jezikom srečuje že v osnovni šoli, a je takšna oblika učenja praviloma počasna in nezanimiva. To je velika škoda, saj je v današnjem svetu znanje omenjenega jezika nujno. Že v zasebnem življenju se lahko na potovanjih ali ob pogovoru s tujci znajdemo v zagati, kaj šele v poslovnem svetu, kjer je neznanje tega svetovnega jezika povsem nesprejemljivo. Prav zato je angleščina za otroke odlična dopolnilna oblika učenja, saj mlade spodbuja h konverzaciji in posledično uporabi naučenih besed tudi v praksi. Tega v šolah oz. pri konvencionalnih načinih učenja manjka. Na tečaju angleščine za otroke se zato trudimo, da tečajnikom jezik približamo na inovativen in zabaven način.

 

Na tečaju angleščine za otroke spodbujamo indvidualno razmišljanje

Se vam zdi, da je učni načrt v osnovni in srednji šoli že nekoliko zastarel? Angleščina za otroke poteka na povsem drugačen način, saj se tečajniki ne učijo le slovnice in besednega zaklada, temveč jih spodbujamo, da v tujem jeziku tudi razmišljajo. Ker tako letni kot poletni tečaj angleščine temeljita na konverzaciji, se mladi naučijo izražati svoje mnenje, kos pa so tudi povzemanju zgodb in prevzemanju različnih vlog. Tekom tečaja se ves čas trudimo, da vključujemo aktualne teme in tako skupaj širimo splošno razgledanost. V tujem jeziku se pogovarjamo o okoljskih vprašanjih, šolskih sistemih po svetu, spoznavamo kulture angleško govorečih držav in podobno. Ure popestrimo s temami, povezanimi s tipičnimi težavami najstnikov in z različnimi načini preživljanja prostega časa. Ker želimo mladim olajšati konvencionalno učenje, se s starejšimi osnovnošolci pogovorimo tudi o vsebinah, ki jih obravnavajo v srednjih šolah.

 

Angleščina za otroke poteka po metodi superlearning Karnion

Kot smo že omenili, je znanje angleškega jezika v današnjem času nujnost, zato je dobro, da temelje postavimo že v zgodnji mladosti. Na tak način imamo veliko več možnosti, da bomo tuj jezik zares obvladali. Tečaj angleščine za otroke je zato odlična izbira bodisi kot edina ali pa kot dopolnilna oblika učenja, saj poteka na inovativen način.

Angleščina za otroke

 

Poletni tečaj angleščine za otroke poteka sproščeno

Superlearning Karnion je že več kot tri desetletja poznana metoda, ki se od drugih močno razlikuje. V konvencionalnih jezikovnih šolah se udeleženci novih besed učijo zelo počasi, saj od popolnega začetnika do nivoja B2 napredujejo šele v 800 šolskih urah. V šoli je ta proces še daljši, saj je za nivo B2 potrebno v učilnici preživeti kar 1.074 šolskih ur, kar je zares ogromno. Metoda superlearning Karnion poteka precej intenzivneje, zato se znanje hitreje usidra v dolgoročni spomin. Do nivoja B2 lahko napredujemo že v 200 šolskih urah, kar je v primerjavi z drugimi metodami neprimerljivo hitro. Ker tečajnikom teme približamo na zanimiv, sproščen in interaktiven način, učenje ni mučno in dolgotrajno. Mladi nas prav zato ne obiščejo radi le v učilnicah, temveč se z veseljem udeležijo tudi poletnega tečaja angleščine.

 

Tečaj angleščine za otroke je tudi antistresni program

Vedno več se govori, da bi se tudi mladi morali čimprej srečati z meditacijo in drugimi metodami za obvladovanje stresa. Angleščina za otroke je tudi neke vrste antistresna terapija, saj so udeleženci obsijani z rumeno svetlobo, ki jih pomirja podobno kot sonce. V kombinaciji z baročno glasbo ustvarimo sproščeno atmosfero, ki človeške možgane popelje v alfa stanje. V takšnem sproščenem stanju so frekvence možganskega delovanja nižje kot tekom dneva, kar pomeni, da se novih besed naučimo kar 4x hitreje kot na konvencionalnih tečajih tujih jezikov. Otroci se zato učijo z veliko večjim veseljem. Ker tekom konverzacije s profesorico zelo hitro spregovorijo, se jim dvigne samozavest tudi na drugih področjih.

tečaj angleščine za otroke

 

Angleščina za otroke je prilagojena indvidualnim potrebam

Otroci se dodatnih oblik učenja tujih jezikov najpogosteje poslužujejo zaradi slabih ocen v šoli ali pa zaradi želje staršev po kvalitetnem preživljanju prostega časa. Ker si želimo, da bi mladostnik čimprej napredoval na področju, ki mu dela težave, tečaj angleščine za otroke prilagodimo vsakemu posamezniku posebej. Vsebine, ki mu v šoli niso všeč, mu približamo na inovativen način, obenem pa spodbujamo učinkovito komunikacijo. Tekom pripovedovanja zgodb, skupinskih dejavnosti in igranja vlog, mladi nadobudnež spozna, da je jezik praktičen tudi v vsakdanjem življenju. Prav to mu da zagon in motivacijo, obenem pa poveča njegovo sposobnost tekočega komuniciranja. V razredu je takšen interaktiven način predajanja znanja nemogoč, saj je število otrok preveliko.

 

Poletni tečaj angleščine otroka spodbuja h kvalitetnemu preživljanju prostega časa

Tekom šolskega leta se mladi zelo težko osredotočijo na določeno snov, saj so preobremenjeni z velikim številom predmetov. Učenje posledično pogosto predstavlja nujno zlo, zato je priporočljivo, da jih poleti, ko so njihovi urniki precej bolj sproščeni, preusmerimo v poletni tečaj angleščine. Na tak način bodo sproščeno, a kvalitetno preživeli poletne počitnice. Naučili se ne bodo le novega jezika, temveč tudi metod meditacije in sproščanja. Kot rezultat bodo postali samozavestnejši ter bodo lažje držali fokus in koncentracijo.

Deli na družabnih omrežjih: