Angleščina za začetnike – kombinacija poslušanja v alfa stanju in individualne obravnave učitelja

Learning a foreign language in Karnion is a unique experience
17. 4. 2018

Angleščina za začetnike – kombinacija poslušanja v alfa stanju in individualne obravnave učitelja

Angleščina za začetnike se včasih sliši kot trd oreh, a ni potrebno, da je temu tako. Suhoparno učenje na pamet iz učbenikov po klasičnem načinu in številčne skupine, kjer posameznik ne more osvojiti znanja, kot si ga želi, postajajo zastarele metode učenja tujih jezikov.

Vse bolj se uveljavlja tako imenovano super učenje oziroma superlearning metoda, pri kateri se kombinira poslušanje besedila v alfa stanju in individualna obravnava profesorja. Poleg pogovora je namreč zelo pomembno poslušanje, saj se tudi otrok v najzgodnejšem obdobju s poslušanjem svojih staršev nauči maternega jezika. Za dodano poglabljanje znanja in specifične teme v tujem jeziku pa so na voljo tudi individualni pogovori z učiteljem. Učenje angleščine za začetnike na ta način je zelo učinkovito, saj je možno v minimalnem času doseči maksimalne rezultate.

 

Angleščina za začetnike je včasih stresna, a ne po metodi učenja Karnion

Angleščina za začetnike ali tečaj angleščine za otroke predstavlja včasih težko oviro, saj se posamezniku porajajo vprašanja, koliko časa in truda bo potrebnega, da bo osvojil zadovoljivo znanje. Pri klasičnih metodah učenja je velikokrat res tako. Angleščina za otroke je lahko tudi zabavna in jim ne predstavlja težav, kadar jim je predstavljena na ustrezen način.

Metoda superlearning omogoča kar 4x hitrejše učenje angleščine za začetnike in to na prijeten, zabaven način, brez nepotrebnega pritiska ali stresa. Metoda namreč temelji na razvijanju osebne uspešnosti posameznika. S svojim programom dviguje zavest človeka in razvija čustveno, duhovno in osebnostno inteligenco posameznika. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da se največ in najlažje učimo, kadar smo sproščeni in se pri tem zabavamo. Stanje popolne pozornosti lahko dosežemo takrat, ko so naši možgani v alfa stanju. To pomeni, da delujejo na frekvenci 8 do 12 Hz. To frekvenco lahko dosežemo s posebnimi tehnikami sproščanja z rumeno svetlobo, na alfa počivalniku in QRS-Waverju, ob poslušanju primerne glasbe.

S to metodo se najprej sprostimo, stopimo ves stres, napetost ter uravnovesimo telo in um ter vzpodbudimo kreativnost. Tako so naši možgani pripravljeni na najvišjo stopnjo zmožnosti za učenje novih jezikov. Takšna priprava je temelj tega, kar sledi in sicer poslušanje besedila v tujem jeziku, nato pogovor z našimi strokovnjaki, ki pripravijo teme, napisane individualno, usmerjene v področje, na katerem je potrebno znanje tujega jezika. Takšen način je še posebej primeren za učenje angleščine za začetnike ali tečaj angleščine za otroke, saj v relativno kratkem času osvojimo vse osnove željenega jezika, znanje pa lahko potem še poglobimo na specifičnem področju.

anglescina-za-otroke

 

Tečaj angleščine za otroke se lahko izvaja tudi v času poletnih počitnic

V času počitnic, sploh daljših, si mnogo staršev želi, da njihov otrok kvalitetno preživlja svoj prosti čas. Morda lahko otroci med počitnicami izboljšajo svoje znanje tujega jezika in si tako ustvarijo podlago, da bodo novo šolsko leto začeli z manj težavami, sproščeni, brez strahu pred neznanjem in slabimi ocenami. Morda čaka otroka matura, popravni ali sprejemni izpit, morda se odpravljate na dopust z otroki v tuje govorečo državo in si želite, da bi otrok tam sproščeno in samostojno komuniciral. Potem je angleščina za otroke po naši metodi idealna rešitev za sprostitev in hkrati osvojitev novih znanj v času poletnih počitnic.

Izbirate lahko med 2, 4, ali 8 urnim programom, ki ga otrok obiskuje več dni zaporedoma. S tehnikami sproščanja ob prijetni glasbi, topli rumeni svetlobi in udobnem počitku na počivalniku, bo otroku take vrste učenja predstavljalo vse prej kot suhoparno učenje na pamet. Celo nasprotno, otroci ponavadi naše tehnike usvajanja tujih jezikov jemljejo kot nekaj zabavnega, sproščenega, kot neke vrste igro in ne kot učenje. Že samo s tem, da ne čutijo nobenih psihičnih pritiskov in odpora do učne snovi in s pomočjo naših tehnik sproščanja in priprave na delovanje možganov v alfa stanju, je ustvarjena idealna podlaga, da si bodo zapomnili veliko več besed in z lahkoto osvojili ogromno količino znanja.

Program angleščina za otroke omogoča, da bodo skozi igro in različne zabavne naloge postali tako sproščeni in samozavestni, da se še zavedali ne bodo, da so ob tem pridobili tudi znanje tujega jezika. Ne samo, da bodo razumeli tekste, ki jih bodo poslušali, temveč bodo tudi povsem suvereno spregovorili v tujem jeziku. S tem bodo pridobili ogromno samozavesti na drugih področjih.

Holistični center Karnion ne deluje samo na področju učenja tujih jezikov

Kot že ime pove, je Karnion holistični center razvoja osebne uspešnosti. To pomeni, da deluje na celostnem področju človeka in razvija njegovo individualnost. Poleg učenja angleščine ponujamo tečaje nemščine, italijanščine, španščine, francoščine in ruščine. Nikakor pa nam ni tuje tudi učenje jezikov, kot so arabščina, grščina, kitajščina in drugih.

Poleg naštetih tečajev tujih jezikov zelo uspešno izvajamo učinkovite strategije vodenja, prodaje in dialogike. Ciljne skupine teh treningov in delavnic so vodilni delavci v podjetjih ali tisti, ki se ukvarjajo z javnim nastopanjem, športniki in vsi ostali, ki želijo izboljšati svojo kreativnost, storilnost, dodati vrednost zaposlenim in ustvariti v kolektivu večje zadovoljstvo ter s tem povečati profitabilnost podjetja. Za vse, ki si želijo izboljšanje ravnovesja v telesu in odpravljanje napetosti ter dvig duhovne energije, pa smo pripravili antistresne programe, s katerimi dosežemo takojšen učinek in izboljšanje počutja.

Če si tudi vi želite, da bi s pomočjo naših programov izboljšali svojo osebnostno, čustveno in duhovno inteligenco ter dosegli večjo uspešnost in s tem bolje obvladovali svoje življenje, pokličite na našo telefonsko številko ali nam pišite na elektronski naslov.

ucenje-anglescine-za-zacetnike

 

 

Share on social media: