nemščina
Nemščina in učenje nemščine še nikoli ni bilo lažje
2. 1. 2020
Angleščina
Angleščina – jezik brez katerega v današnjih časih pač ne gre
31. 1. 2020

Na poti od maternice do groba smo nenehni iskalci luči

Iskanje luči je lahko naporno delo, sploh ko spoznaš, da duševno zdravljenje nas samih ni nikoli zares zaključeno.

To kar nas danes učijo B. Lipton, J.Dispenza je nekako slovenski gen zapisal že kmalu po 2.svetovni vojni. Martin Kojc, Slovenec, vizionar, učitelj je že prejšnjem tisočletju intuitivno poznal duhovne zakone, ki jih danes dokazuje znanost. Zato njegovo delo v vseh teh desetletjih ni zamrlo, še več, danes je bolj živo in dosega večje množice kot morda kadarkoli prej.

KDO JE SLOVENSKI DUHOVNI UČITELJ STARE IN NOVE ERE?

Martin Kojc z vzdevkom Iki je bil slovenski psiholog, parapsiholog in publicist. Rodil se je 1901 v Središču ob Dravi. Do začetka 2. svetovne vojne je deloval v Nemčiji, kjer je med letoma 1930 in 1933 vodil praktično življenjsko posvetovalnico in dosegal s svojo psihoterapijo pomembne uspehe, nato se je vrnil v domovino. Med letoma 1939 in 1941 je v Ljubljani vodil posvetovalnico za praktični življenjski pouk. Bil je prvi slovenski hipnotizer, napisal je več knjig, ki so največji odmev doživele v tujini, predvsem na Nizozemskem, kjer ponatisi izhajajo še danes, in v Nemčiji. Pokopan je v Središču ob Dravi. Slovenskim bralcem je bil povečini predstavljen šele v tretjem tisočletju.

Martin Kojc v svojem morda najpomembnejšem delu Učbenik življenja uči temeljne življenjske resnice ali zakone, najbolj pomembne pa so: da smo sami kreatorji svojega življenja, da obstaja prasila, ki odloči; da nas lastna prepričanja vodijo v situacije, rezultate in naše počutje, ter da nas strah hromi in da se nam želja zaradi strahu ne bo uresničila.

Znano? Seveda. Vendar bolj pomembno vprašanje je, kako za začetek svoja lastna prepričanja preusmeriti iz negativnih v pozitivna. Stvari se slišijo preprosto, pa vendar niso, saj menda, po zadnjih ugotovitvah B. Liptona, kar 95% našega delovanja prihaja iz nezavednega, kar po domače pomeni, da v 95% situacij delujemo na avtopilotu. In da je odločitev tista, ki nas bo vodila do spremembe prepričanj. Odločitvi seveda sledi delo.

Za spremembo prepričanj obstaja kar nekaj možnosti, vendar vse temeljijo na rednem delu in opominjanju samih sebe. Ena izmed enostavnejših načinov je pisanje afirmacij, dnevnika hvaležnosti itd. Primer: Slovenci pregovorno kar radi »jamramo« in takoj se ujamemo na tem, da v tem sistemu je pa življenje res težko.

V kolikor si npr. 21 dni zaporedoma pišemo dnevnik hvaležnosti bomo v svojih celicah zapis svojega prepričanja spremenili in tudi življenje se nam bo začelo kreirati drugače.  Še veliko učinkoviteje je, če bomo prepričanja preobrazili pod 12Hz možganskega valovanja (J. Dispenza), takrat namreč vse kar se nam dogaja doživljamo bolj globoko in se nam bolj sidra v dolgoročni spomin. Vse afirmacije, ki jih izrekamo v teh stanjih globoke sproščenosti bodo bolj učinkovite kot če jih izrekamo kar tako pred ogledalom ali na poti v službo. Seveda pa je tudi to veliko bolje kot nič, saj afirmacije prodirajo ravno tako, tudi če bolj počasi v našo podzavest.

Dotaknimo se sedaj za vsakogar izmed nas najbolj pomembnega- zdravje. Po vzoru nemala vseh velikih duhovnih učiteljev si tudi tega večino kreiramo sami- torej ne samo zdravje, tudi bolezen.

Trajnega zdravja ali trajnega uspeha ne moremo nikoli doseči z vero, torej s čustvenim sprejemanjem raznih trditev in mnenj, ki si jih sami priredimo. To lahko dosežemo samo z resničnim znanjem, to je s samo po sebi utemeljenim prepričanjem. Zdaj se pojavi vprašanje: Kako si človek pridobi samo po sebi utemeljeno prepričanje? Samo po sebi utemeljeno prepričanje oziroma resnično znanje, doseže človek s spoznanjem. Spoznanje se ne da z ničemer izsiliti. Pride vselej samo od sebe in njegova kakovost se vselej prilagaja razvojni stopnji določenega človeka. Sproži ga opazovanje posledic, ki ga vodi želja, da bi našli gonilne sile (vzrok) življenje samega. Človek spozna duhovni zakon, po katerem nastajajo dogajanja. Kratkomalo se mu prilagodi in zato s svojo, iz lastne vrednosti izvirajočo napačno duhovno usmerjenostjo, več ne ovira poteka. Tega pa ne naredi človek. Človek s svojim pravilnim duhovnim vedenjem  namreč kratkomalo več ne ovira poteka izpolnitve želja. ( Kojc, Učbenik življenja, 57)

Manifestacija naj bo lahkotna

Sinteza Kojčevih dognanj je torej da zlahka manifestiramo svoje želje le če si vsaj dovolimo da se želja izpolni, da je ne blokiramo. Pravimo, da se cilj izpolni, če dovolimo. Enako v svojih predavanjih in virih navaja mojstrica manifestacije Iza Sia Login. Kot pove v svoji poetski različici: »Manifestacija je lahkotna, ko je vsaka beseda pesem in vsak korak ples.«

Ko dopustimo, odženemo strahove in blokade se bodo vse naše manifestacije, ki so nam zamisljive, izpolnile.

Da pa se bodo naše želje uresničile, pa moramo imeti popolno zaupanje v prasilo. Danes bi nekaterim bolj ustrezal pojem vesolja, drugim pojem Boga, a ostanimo pri Kojčevi prasili. Prasili moramo zaupati, in prepustiti skrb za vse v svojem življenju. Da pa moremo zaupati, moramo kakorkoli priti do notranje gotovosti, da sila, ki ji zaupamo, ki se ji prepustimo na milost in nemilost, more in tudi bo to uredila v naše zadovoljstvo. Do te pa človek pride – kot smo že omenili ali po sugestiji ali po spoznanju resnice.

Da pridemo do tega, da nam nič več ne more škodovati, moramo najprej našo usmerjenost do okolice naravnati na ljubezen, razumevanje, uvidevnost. Ljubezen in vsa z ljubeznijo sorodna čustva so normalna, naravna, kar je v soglasju z večnim redom vesolja. Sila, ki vse ustvarja, namreč ustvarja z mislimi ljubezni.

»Kjer vlada popolna ljubezen, torej popolna harmonija in popolno zaupanje in razumevanje, tam ne more biti nobene bolezni, nobene nesreče, torej sploh nič neharmoničnega. Svet nam more za našo popolno harmonično usmerjenost do njega vračati samo obilje in srečo.« ( Kojc: Učbenik življenja, 72).

MEDITACIJA JE POT DO IZPOLNJENIH ŽELJA

Da bi se reprogramirali se moramo najprej potopiti v svoj um in trenirati koncentracijo, zbranost, pozornost. Umaknimo se v tiho sobo, ali v tišino narave. Izogniti se moramo vsemu hrupu in tudi možnostim za hrup. Če dobro slišite vas bo zmotilo celo tiktakanje ure.

Potem trenirate popolno sprostitev telesa in čutov. Kakorkoli vam ustreza: tehnik sproščanja je ogromno. Od transcedentalne meditacije, meditacij z angeli do najbolj znanstvene oblike: avtogenega treninga. Kojc nas uči meditacije s tišino. Ko zaslišimo glas tišine, takrat smo dosegli najvišjo stopnjo miru. Trening bivati v popolnem miru nas bo pripeljal do popolnega zaupanja v izpolnitve naših želja ter do popolnega zaupanja v prihodnost.

Kot bi dejali znanstveniki nove ere bomo reprogramirali svoje celice, in bomo reprogramirali vzorce, zapise, našo epigenetiko, ki kot smo ugotovili nemalokrat nagaja pri manifestaciji naših ciljev.

Zato začnimo danes! In potrpežljivo. Čudeži se ne zgodijo če noč. Ali pač, če le dopustimo da je tudi to mogoče.

Deli na družabnih omrežjih: