Možgani
MOŽGANI, NAŠ ČUDEŽNI ORGAN!
25. 9. 2020
Dialogika banner
Doživite voditeljstvo brez naziva
26. 10. 2020

PROTI COVIDU-19 Z ZADOSTNO VSEBNOSTJO KISIKA

kisik

Ne glede na nešteto teorij, zdravniških ali zarote je najpomembnejše in najbolj pametno, da se naučimo kako živeti z virusi in ostalimi boleznimi, ki dnevno krožijo okoli nas, da se bomo tako fizično kot psihično lahko zoperstavili možnim posledicam.

To, da se zapiramo v svoje domove je, kot smo videli le začasna rešitev, ki se ob ponovni »socializaciji« ljudi, stopi kot spomladanska snežinka.

Precej boljša in gotova rešitev za vas kot posameznike je zadostna zaloga s kisikom, saj je v primeru Covida-19 pomanjkanje kisika v telesu ena izmed glavnih vzrokov izjemnega poslabšanja bolezni in tudi smrti.

Da boste lažje razumeli navajamo nekaj strokovnih dejstev, objavljenih že maja v sobotni prilogi Dela.

POMEMBNOST KISIKA

Hipoksemija pomeni nezadostno preskrbo organov in tkiv s kisikom s posledičnimi motnjami v delovanju organov in/ali celotnega organizma. Tiho hipoksemijo redko srečamo pri nekaterih akutnih in kroničnih pljučnih boleznih. Označuje bolnike, ki kljub znatnem upadu zasičenosti krvi s kisikom nimajo občutka težkega dihanja ( dispneje). Tiha hipoksemija pa se dokaj pogosto pojavi pri bolnikih s Covidom-19. Ti nimajo občutka težkega dihanja, čeprav se na slikovnih preiskavah vidi zmerna do obojestranska pljučnica, nasičenost krvi s kisikom pa  je lahko izrazito zmanjšana. Tiha pomeni tudi zato, ker se prikrade neopaženo in nato, ko je že (pre)pozno, »udari na polno«, s pogosto tragičnimi posledicami. Pri covidni pljučnici imajo včasih bolniki nasičenost krvi s kisikom izredno nizko, na videz nezdružljivo z življenjem. Pri hospitaliziranih bolnikih  opažajo, da uporabljajo pametne telefone, medtem ko jih priklapljajo na monitorje za spremljanje vitalnih funkcij. Dihajo hitreje, ne čutijo pa dihalne stiske.

V kolikor imate diagnosticiran Covid-19 je  pri vseh starostnih skupinah modro, da si kupite oksimeter in s tem sami v domači oskrbi merite vsebnost kisika v krvi. Največ smrti se namreč pojavlja prav zaradi odpovedi delovanja pljuč. To seveda na tem mestu ne pomeni, da ni tudi drugih vzrokov, ampak vsebnost kisika je zagotovo med pomembnejšimi.

PREVENTIVA- DODATEN KISIK

Preventiva je seveda vedno boljša od kurative. Še vedno namreč velja, da je težjih potekov bolezni manj med ljudmi, ki nimajo kroničnih obolenj, ki so mlajši od 60 let in so v dobri psiho-fizični kondiciji.

V dobri psihofizični kondiciji pa smo tudi, če imamo dovolj kisika v organizmu. Kisik je namreč energija, je hrana za naše telo. Če ni dovolj kisika v prostoru postanemo utrujeni, zehamo, pozornost se zmanjša. Enako kot na naše možgane slaba vsebnost kisika vpliva tudi na druge notranje organe, ki občutijo podobno, le da mi tega ne zaznamo tako intenzivno, vsaj ne takoj.

Da bo vaše telo dobro prekrvavljeno s kisikom vam priporočamo tudi kisikovo kuro po dr. Ardenu, po kateri našim udeležencem načeloma izboljšujemo fokus in spomin, pravzaprav pa gre tukaj za izboljšanje psiho-fizične kondicije človeka, ki je tako bolj dojemljiv za znanje in precej manj seveda za bolezni.

Veliko boste storili že, če boste vsaj pol ure na čim bolj svežem zraku, najbolje v gozdu ali ob morju.

PREVENTIVA- POZITIVNO MIŠLJENJE

Še vedno pa je izjemnega pomena naša miselna naravnanost, v kakšnih mislih se vrtimo tekom dneva, koliko negativnih novic okoli Corona virusa spremljajmo in še bi lahko naštevali.

Na tem mestu lahko rečemo ponovno: manj je več.

Ljudje moramo biti informirani, kaj se dogaja, vendar smo na drugi strani tudi sami odgovorni koliko informacij bomo »spustili« v našo podzavest, ki bodo nedvoumno vplivala na nas takrat, ko se ne bomo počutili najbolje.

Torej: pijte veliko kvalitetne vode, jejte zdravo hrano, gibajte se na svežem zraku, trenirajte nove veščine in tako poskrbite za svojo mentalno kondicijo in si predstavljajte, da virus naredi vsakič velik krog okoli vas. Še bolje, če to naredite v alfa stanju, bo delovalo bolj zagotovo. J

Bodite zdravi in imejte se radi!

Deli na družabnih omrežjih: