tečaj nemščine konverzacija
Začetni tečaj nemščine pri katerem hitro osvojite osnove nemščine
31. 5. 2024

TO POLETJE SKOČITE V ZNANJE TUJEGA JEZIKA TUDI VI!

Ema Klinec učenje angleščine

Ema Klinec, vrhunska smučarska skakalka

Ema Klinec je od letošnje pomladi naša odlična učenka. Predana, odgovorna, predvsem pa izredno srčna in  prijazna športnica, ki jo seveda pozna širša slovenska javnost. Njena želja je bila, da osnovnošolsko nemščino obudi in nadgradi na način, da bo lahko na novinarska vprašanja odgovarjala v nemščini.

 

Preberite si, kaj je povedala po 40 urnem treningu nemščine v Karnionu.

 

Komu bi priporočila Karnion?

Karnion bi v prvi vrsti priporočila vsem, ki se želijo naučiti tujega jezika in jim kot večini primanjkuje časa pa tudi ljudem, ki imajo stresno življenje in se želijo samo spočiti oz. umiriti.

Zakaj si izbrala Karnion?

V bistvu čisto zaradi mojega natrpanega urnika, nemščino sem se učila že v osnovni šoli, potem je pa nekako zaradi obveznosti zmanjkalo časa in mi je vedno to ostajalo da moram še opraviti in si želim znati. Tako da predvsem zaradi časa.

Kaj ti je bilo najbolj všeč?

Dobro vzdušje, že ko stopiš skozi vrata v hišo je neka zlo dobra energija in pa predvsem ljudem. To je tisto kar te nato potegne, da s treningom še nadaljuješ.

 

Ali se ti zdi, da so se vsebini, ki si jih že znala, zaktivirale?

Zelo, po enem tednu ko sem 2x na dan delala ta zlati program sem rekla, da to sedaj moram malo sprobati in že ko sem gledala televizijo, nisem potrebovala podnapisov, nekako se je moje znanje še nadgradilo in sem ga lahko uporabila.

 

Veš, kako alfa stanje vpliva na rezultate v vrhunskem športu?

Jaz delam vizualizacijo in v alfa stanju to toliko hitreje pride v možgane. Pri meni je zelo pomembno, da je stvar avtomatizirana, ker imam zelo malo časa, da opravim svojo nalogo na skakalnici. Ja je pomembno, da se vse skupaj čim bolje usede v možgane in ja alfa stanje pri tem pomaga.

 

Kje boš prvič uporabila nemščino?

Nemščino bom verjetno naprej uporabila v kakšnem izmed intervjujev, namesto angleščine bom uporabila nemščino, kar je tudi nek moj cilj.

 

Kakšne se ti zdijo metode, ki jih uporablja Karnion?

Te metode se mi zdijo res fine. V bistvu sva se učili dvakrat na dan, pa sem mislila kako bom utrujena, ampak na koncu se mi je zdelo, da sem bila še bolj spočita kot sicer.

 

Ti bo med smučarsko sezono še uspelo obiskovati Karnion?

Med sezono mogoče še prej kot sedaj. Med sezono so dosti ustaljeni urniki in tista dva dneva smo vedno doma. Tako da upam, da mi uspe priti se spočiti in še kaj novega naučiti.

Ema Klinec učenje angleščine

Deli na družabnih omrežjih: