SAMOSTOJNO OBNAVLJANJE TUJEGA JEZIKA
1. 2. 2021
KRISTALIZIRANA VODA
Kristalizirana voda- razstruplja; poživlja in nudi podporo tudi pri učenju
3. 3. 2021

Vpliv ambienta na učenje

Ste se kdaj vprašali v kakšni meri prostor, šola, vonj, estetika vplivajo na to, koliko časa smo se sposobni koncentrirati in koliko smo si sposobni zapomniti.

No, naše 30 letne izkušnje kažejo, da zelo veliko.

Kljub temu, da je v veliki meri naš center namenjen učenju tujih jezikov je pomembno poudariti, da je učenje v Karnionu sestavljeno iz detajlov, ki vplivajo na to, da se naši udeleženci počutijo varno, domače, sprejeto in seveda sproščeno.

Zaradi vse tehnologije in ostalega zato velikokrat  učenci rečejo, da so v jezikovnih toplicah.

Za začetek kar je najpomembnejše je zagotovo naša tehnologija z možganskim spodbujevalnikom, ki s svojo zdravilno, rumeno svetlobo vpliva na dvig serotonina in endorfinov, kar prinaša fizično sprostitev telesa in možganske frekvence alfa, theta ali delta.

Da bi se stres hitreje čistil uporabljamo še alfa počivalnik ( vibracijsko terapijo sproščanja) qrs waver ter bioresonanco vitalife. Vse troje omogoča  čiščenje stresnih hormonov in psihofizično maksimalno dobro počutje. Slednje omogoča še kisikova kura po dr. Ardenu iz Nemčije, ki možgane in celotno telo nahrani z energijo, za učenje nujno potrebno. Dokazano je, da s pomočjo kisikove kure lahko do 20%  podatkov več memoriramo in po intenzivnem treningu jezika ne čustimo izčrpanosti, le prijetno utrujenost.

Za boljše počutje in sproščenost uporabljamo še Vita Juwell kristalizirano vodo, ki naše telo nahrani in prečisti. Tako so naše misli bolj jasne in možgani pripravljeni na nove informacije.

Krasno podporo nudijo še Do Terra eterična olja, ki vplivajo na vonj. Preko vonja se naši možgani spominjajo stvari, dogodkov, občutkov. Zato je toliko bolj pomemebno, da se učimo v prostorih kjer je vonj prijeten, nežen, neagresiven, a še vedno dovolj močen, da ga zaznamo. Uporabljamo posebne eterične esence, ki blagodejno vplivajo na sproščanje in učenje.

Energetsko podporo našemu delu, zaposlenim in udeležencem pa v veliki meri prinašajo energetski portali Urške Lan ( Sun of Art), kateri vsak zase sproža določeno vibracijo in v hiši daje občutek varnosti, podpore in motivacije.

Čeprav ambient izjemno vpliva na naše počutje, na sproščenost ali nesproščenost pa so v našem centru zagotovo najpomembnejši ljudje. Predane pedagoginje, prijazne in strokovne asistentke ter svetovalci ter vodstvo, kateri vsi skupaj skrbimo, da se pri nas vsak posameznik počuti sprejetega ne glede na to kaj nosi s sabo. In po 30 letih pozitivnih povratnih informacij lahko s ponosom rečemo, da smo zares jezikovne toplice.

Ambient

 

Vabljeni, da si preberete kaj je o nas zapisala gospa Zdenka Čemažar! 

V prostorih Karniona, v Medvodah, kjer je dovolj za prostora za učenje številnih jezikov, moderne psihologije dela, kjer je dovolj kotičkov za oddih in relaksacijo, nabiranje novega znanja iz celega sveta,…,sem bila ta vikend. 

Nekateri ste me vprašali, če sem bila na #madbads. Bila sem na kvantni medicini zdravljenja telesa, vmes, ko so se pojavljali odpori in stari vzorci med učenjem angleščine. 

Zamere, zaradi negativnih ocen v srednji šoli, na temo znanje besed, so kar letele iz mene. Telo je bilo otrdelo, bila sem kar naenkrat kot nebogljena punčka. Seveda, pozorne individualne učiteljice, ter raznovrstne aparature, pomagajo, da se naredi prostor za besede, ter za vedno izginejo zamere. Ob lastni pripravljenosti na spremembo, seveda. 

Nimam ravno občutka, da sem se zares “učila”. Znanje in občutek za jezik prihajata v moje telo med počitkom, v alfa,…, delta stanju. Ob dodatnem kisiku, relaksaciji na bioresonančni blazini… Nežno, umirjeno priteka znanje v telo, potem, ko staro odide in naredi prostor novemu. Visoke vibracije v prostorih. Prijazno osebje, ki za nekaj ur, dni,… poskrbi, da si pravljična princesa. 😍  Hodniki so polni mandal, dobre energije. Vse to, poleg “kvantne medicine”, “triki” prijemov učiteljic, poskrbi, da prihajam vedno znova po nova znanja iz področja financ preko mojih izbranih vsebin, po ideje o dodatnih psiholoških prijemih,… Seveda vse v angleščini. Pravzapav pridem v Karnion na počitnice namesto v toplice…2-3 dni pa sem že kot nova. In obogatena z novimi jezikovnimi veščinami, znanjem. Pripravljena na nove izive.

Zagotovo še dodam v prihodnosti tudi kak nov jezik. 

Priporočam. Daj si vrednost. Dovoli si biti vredna/vreden. In sprejel/a boš novo zakladnico znanja. 

Enkrat znanje jezika, vedno znanje jezika. 

Skrb za krepitev zdravja, vedno zdravje. 

Skrb zase, vzgled okolici.

In lahko smo ponosni! Največji in edini takovrstni holistični center za zdravje v Evropi imamo pri nas v Sloveniji.

 

Deli na družabnih omrežjih: