UPORABNA SLOVENŠČINA ZA TUJCE
1. 3. 2024
KAJ IMAJO SKUPNEGA ALFA STANJE, UČENJE IN VRHUNSKI ŠPORT?
24. 4. 2024

10 NASVETOV KAKO OSTATI V STIKU Z ANGLEŠČINO PO TEČAJU V KARNIONU

učenje angleščine je zabavno

Zelo pogosto vprašanje naših strank po končanem treningu je, kako ohranjati znanje ali  še naprej napredovati. Seveda je najboljši način za napredovanje reden obisk superlearninga, če pa ste oddaljeni potem pa seveda on-line tečaj z vašo profesorico vsaj enkrat tedensko.  Za ohranitev samozavesti, da znamo in zmoremo komunicirati je seveda najbolj ustrezna komunikacija pogovor. Ta nam daje občutek aktivnega znanja in če vadite z eno izmed naših profesoric, potem ne boste v stiski, ko bo prišlo do naslednje situacije npr.v službi.

 

Opažamo, da so naši učenci še vedno v stresu, ko morajo govoriti pred svojimi sodelavci, šefi, lastniki, v tujem jeziku. Pomembno je poudariti, da je to dokaj običajno, saj smo takrat pred dodatnim psihološkim pritiskom. Bojimo se, kaj bo rekla moja sodelavka, kaj si bo šef mislil o nas itd.

Seveda se strah pri govoru tudi v takšnih, zahtevnejših situacijah zmanjšuje, če se naše znanje krepi, če imamo na voljo več besednega zaklada. Če smo se jezika učili v alfa stanju, pa imamo še dodaten plus, saj bomo znanje lažje potegnili iz naše podzavesti.

 

Poleg naše metode je tukaj še nekaj dodatnih nasvetov za učenje angleščine:

 

  1. Redno vadite: Poskusite vsak dan nameniti nekaj časa za učenje angleščine. Redna vadba bo pripomogla k boljšemu napredku.

 

  1. Raznolikost metod: Preizkusite različne metode učenja, kot so branje, poslušanje, pisanje in pogovor. Raznolikost bo ohranila učenje zanimivo in učinkovito.

 

  1. Branje: Berite članke, knjige, bloge in druge vsebine v angleščini. S tem boste izboljšali razumevanje in se naučili nove besede in fraze.

 

  1. Poslušanje: Poslušajte angleške oddaje, filme, podcaste in glasbo. To vam bo pomagalo pri izboljšanju poslušanja in izgovo

 

  1. Pisanje: Poskusite pisati dnevnik ali sestavljati kratke eseje v angleščini. S pisanjem boste utrdili svoje znanje in izboljšali svoje pisne spretnosti. Lahko napišete kratek opis vašega zadnjega sestanka in ga pošljete vaši karnionovi profesorici.

 

  1. Pogovor: Če imate možnost, se pogovarjajte v angleščini s prijatelji, družino ali sodelavci. Pogovor v živo vam bo pomagal izboljšati vaše govorne veščine in izboljšali boste svojo samozavest na področju angleščine.

 

  1. Uporabite tehnologijo: Uporabite jezikovne aplikacije in druge tehnološke pripomočke, ki vam bodo pomagali pri učenju angleščine.

 

  1. Postavite si cilje: Postavite si realne cilje za učenje angleščine in si prizadevajte, da jih dosežete. To vam bo dalo motivacijo in usmeritev pri učenju.

 

  1. Bodite potrpežljivi: Učenje novega jezika je proces, ki zahteva čas in potrpljenje. Ne obupajte, če se kdaj počutite preobremenjeni ali če napredek ni takoj očiten.

 

  1. Uživajte v učenju: Najpomembneje je, da uživate v procesu učenja angleščine. Če boste uživali v učenju, boste bolj motivirani in uspešni pri doseganju svojih jezikovnih ciljev.

 

Še en najpomembnejši nasvet pa je, da vse zgoraj naštete nasvete upoštevate pri vsebinah ali ki so vam ljube ali tiste za katere veste, da jih boste nujno potrebovali.

Npr. Če boste gledali na youtubu vsebino, ki vas zanima, si boste besedišče bistveno lažje zapomnili. Podoben efekt boste imeli, če boste npr. Na mobilni jezikovni aplikaciji vadili besedišče, ki ga boste že jutri potrebovali na sestanku.

Torej osvojili ste ga že na superlearning tečaju, nato pa ga z enim izmed zgoraj naštetih namigov zgolj še zvadite.

 

Sploh, ko gre za učenje angleščine, imate veliko prednost, saj jo srečujemo zares že na vsakem koraku. Lahko jo beremo, poslušamo in tudi govorimo dnevno, če le najdemo priložnosti in se jim ne izogibamo.

Deli na družabnih omrežjih: