tecaj nemscine z metodo superucenja
Nemščina za začetnike je intenziven, a sproščujoč tečaj
1. 6. 2023
tecaj-poslovne-italijanscine
Tečaj poslovne italijanščine je odlična naložba za prihodnost
29. 6. 2023

IO PARLO ITALIANO- v KARNIONU z Oriano Girotto

Italijanščina slovi kot izjemno speven jezik, Slovenci radi rečemo, da nam gre dobro v uho.

Morda tudi zaradi italijanskega šarma, njihove kulture in narave, zimzelenih italijanskih popevk ter nenazadnje njene bližine. Če ne drugega zelo radi obiščemo Trst in ostala, nam blizu, nakupovalna središča. Vedno znova pa nas privlači Italija kot izbira za počitnice, da se lahko v polnosti predamo reku Dolce vita.

 

1. Da vam bo italijanščina prirasla v srcu je naš prvi nasvet, da poslušate njihovo glasbo.

Od pop  izvedb pa do najbolj znanih rock zasedb v zadnjih letih: Maneskin, vas zagotovo ne bo pustil hladne in vas zbudil radovednost, o čem pravzaprav govorijo besedila, ki se slišijo na prvo uho tako zelo fajn.

 

2. POTUJTE

Italija zagotovo  ponuja izjemen nabor doživetij za vse okuse. Če imate radi zgodovino in velika mesta, vas bo privlačil Rim, Firence, medtem ko velik del Italije ponuja odlične naravne čudese za hiking, tako za začetnike kot tiste bolj zahtevne gornike.

Ko se naužijete kulturnega in aktivnega dopusta, vam bo zagotovo zadišalo plavanje na krasnih italijanskih plažah, pljuskanju morja ob sončnem zahodu, dobrega italijanskega chiantija in njihovih kulinaričnih dobrot.

Za učenje jezika je namreč izjemno pomembno, da jezik čim več poslušate. Tako si zagotovite input, ki ga potrebujete, da boste počasi začeli tvoriti stavke. Za začetek si boste zgolj naročili chianti in pizzo margeritho, potem pa bo šlo vedno lažje.

 

 

3. UČENJE ITALIJANŠČINE GRE SKOZI ŽELODEC

Mediteranska hrana, slavna napoletanska pizza, machiato, panini, panna cotta, piščanec parmigiana,

Pa seveda njihova pasta in lazanja, tiramisu, fritata in nenazadnje njihova minestrone juha. Vse to in še več ponuja Italijanska kuhinja, ki smo jo Slovenci dobro ponotranjili, zato nam tudi podaljšan vikend v Italiji, zgolj zato da se naužijemo njihove kulinarike in dobrih vin ne uide. Če ste v dilemi kam na podaljšan vikend, so Italijanska majhna mesteca, z veliko duše, zagotovo prava izbira.

 

 

4. ZDAJ JE ČAS ZA UČENJE

Ko vas bo vse zgoraj našteto že prevzelo je čas za učenje italijanščine. Najhitrejše možno seveda, da boste napredovali z metodo superlearning Karnion® saj se lahko italijanščine naučite v 5 dneh toliko kot sicer v približno enem letu.

Alfa stanje možganskega valovanja v katerem poslušate vsebino si lahko zapomnite kar 4x hitreje, primerjalno s konvencionalno metodo, po končanem poslušanju pa sledi individualna konverzacija s profesorico, da memorirano znanje še  aktivirate skupaj s profesorico in tako v samo 5 dneh spregovorite v italijanščini. Posebnost metode je tudi v tem, da so teme prilagojene, individualizirane za vsakega posameznika, od tistih bolj splošnih o vinu in hrani, do zahtevnejših poslovnih tem.

 

5. NAJHITREJŠO METODO Z NAJBOLJŠO UČITELJICO ORIANO GIROTTO

Ne glede na metodo pa je zagotovo prav tako izjemno pomembno, kdo je vaš trener, koliko je profesionalen, prilagodljiv, koliko se ob njem lahko sprostite.

Zelo smo ponosni, da je v naših profesorskih vrstah ga. Oriana Girotto, zagotovo najbolj znana Italijanka v Sloveniji. Pa to je pravzaprav še najmanj pomembno. Rojena govorka, ki že vrsto let živi in dela ter seveda poučuje italijanščino v Sloveniji zelo dobro pozna kulturo in razmišljanje Slovencev, hkrati pa ima velik občutek, kako italijanščino, njihov jezik in kulturo približati Slovencem. Oriana je mojstrica italijanščine, z velikim občutkom kako jezik narediti lažji in ne težji. Native speaker tako včasih bolje razume kaj učenec potrebuje, da v jeziku spregovori. Hkrati pa je pomembno, da 100% obvlada lokalni  jezik, v katerem deluje. Sploh za začetno učenje se klasična native speaker metoda, kjer vse poteka v tujem jeziku, ni izkazala za preveč učinkovito, saj s tem ko besede ne poznamo izgubljamo veliko časa.

 

 

Pri superlearningu pa nižje kot je znanje, več je prevodov, da naši možgani hitreje sprejmejo nove besede, višji ko je nivo, manj je prevajanja in so težje besede razložene z lažjimi. Na ta način ustvarjamo ravnovesje, da se udeleženec ob poslušanju lahko maksimalno sprosti, da ostaja v pozornosti in da je nivo ravno pravšnji, da se odpravi blokada govora in da se čim hitreje pridobiva na samozavesti pri aktivni uporabi italijanščine.

 

Za začetek se lahko vsak udeleženec prijavi na brezplačno doživetje metode in srečanje s profesorico, kjer ugotovimo posameznikove želje in potrebe, da nato res maksimalno prilagodimo program.

 

 

Ste vedeli, da se italijanščine v Karnionu uči tudi trenutno najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek, ki pravi:

»Z veseljem se učim tujega jezika v Karnionu
in istočasno delam na fokusu,
kar mi tudi pri skokih pride prav.«

 

6. IŠČITE TRENUTKE DA SE POGOVARJATE

Po končanem treningu je najbolj pomembno, da najdete trenutke, ko uporabljate italijanščino, pa čeprav se zato odpeljete v Trst na kavo. Našim udeležencem pa kasneje nudimo tudi krajše oblike superlearning treninga za vzdrževanje znanja  in krepitvi govora, po želji pa tudi online izvedbe.

 

Karnion ima svoja vrata odprta do 30.6 nato pa ponovno od 27.7  dalje in celoten avgust, vključno z vikendi.

Dobrodošli!

Deli na družabnih omrežjih: