Kako do dobička?
19. 5. 2020
POČUTITE SE KOT V MATERINEM NAROČJU- S PANASONICOVO TEHNOLOGIJO QRS WAVERJA
11. 6. 2020

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA PRI METODI SUPERLEARNING KARNION

Danes se bomo dotaknili najbolj pogostih vprašanj, ki nam jih naši udeleženci postavljajo še predno se odločijo za trening v Karnionu.

ALI JE RES MOŽNO, DA SE BOM NAUČIL TOLIKO VEČ? V ŠOLI MI NIKOLI NISO LEŽALI JEZIKI.

Zagotovo! Metoda po 30 letnih izkušnjah beleži v povprečju 4x hitrejšo memorizacijo v primerjavi z vsemi ostalimi metodami. Za osvojeno B2 znanje naša metoda od popolnega začetnika zahteva 200 ur, šolski sistem pa npr. okoli 1.200 ur. Ostale, konvencionalne metode, bolj znano kot učenje v skupini pa 800 ur. Poleg alfa stanja vaše učenje spodbudi izbor vsebin saj jih vedno prilagodimo vašim željam, npr. poslovnim ali privatnim. Človek se namreč vedno veliko lažje uči tistega, kar ga zares zanima.

 

KAR SE HITRO NAUČIŠ, HITRO POZABIŠ. ALI MI ZNANJE NE BO IZHPUHTELO ČEZ NOČ?

Alfa stanje omogoča, da vsebino pomnimo globlje v podzavest, aktivira se nam t.i. dolgoročni spomin. Če po konvencionalnih metodah pomnimo bolj v kratkoročni spomin in zato moramo vsebino večkrat ponoviti, pri metodi Superlearning pomnimo bolj v dolgoročnega. Vsaj 3 mesece po končanem treningu boste praktično zadržali vse znanje, ki ste ga pridobili tudi, če ne boste doma sami ponavljali. Naša 30 letna statistika kaže, da tudi  še po 2 letih udeleženci ohranijo še enkrat več znanja kot če se učijo po običajni metodah. Še več. Bistveno bolj učinkovit je zares intenziven trening, saj se v tem primeru zgodi akumulacijski efekt. Če več dni zaporedoma praktično po cel dan poslušamo, govorimo, beremo v tujem jeziku doživimo neke vrste preboj in zares spregovorimo.

 

KAJ JE ALFA STANJE? ALI TAKRAT SPIŠ IN SE UČIŠ?

Znanstvene ugotovitve kažejo, da možgansko valovanje nad 13 HZ ni optimalno za učenje tujih jezikov, to je t.i stanje BETA možganskega valovanja, medtem ko se pomnenje in hitrost učenja bistveno izboljša s treningom v tako imenovanem stanju sproščene, usmerjene pozornosti oziroma v ALFA  stanju možganskih valov, na frekvenci od 8 do 12 HZ. Opisano stanje boste najhitreje dosegli s pomočjo možganskega spodbujevalnika    ( mind machine), ki je plod Nasine tehnologije. Ob pomoči dihalnega biofeedbacka bo ta proces potekal nevsiljeno in povsem naravno.

Ko smo v alfa stanju ne spimo, smo budni, pozorni, pa vendar sproščeni. Ko poslušate vsebino v tujem jeziku ste tako ves čas prisotni in tako lahko takoj v naslednji uri vsebino tudi aktiviraš.

 

KAKO SE MERI MOJE ZNANJE?

Znanje se določa po kriterijih Sveta Evrope: A1 do C2 še predno se trening prične. S tem se zares identificira posameznikove potrebe in želje glede na njegovo predznanje in da se v nadaljevanju popolnoma prilagodi vsebine vezane na te kriterije. Ob koncu treninga, ki običajno poteka 40 šolskih ur se testiranje ponovi in udeleženec ob koncu treninga pridobi Karnionov certifikat, pri katerem je jasno razviden napredek ter končni nivo znanja po kriterij: razumevanje, pisanje, trstiranje, govor ter seveda skupni uspeh.

ALI OBSTAJA GARANCIJA NA USPEH?

Garancija za zaupanje v vaš uspeh so naše 30 letne izkušnje ter dejstvo, da še nihče izmed naših udeležncev ni padel na izpitu izven naše hiše. Mnoge udeležence kot npr. maturantje, študenti, zdravniki, pravniki smo že pripravljali na izpite, ki so jih zares vsi izvrstno opravili. Prav tako otroci, ki so imeli težave že v osnovni šoli.

Pisne garancije seveda ni. To je tako, kot če bi vam Harvard dal garancijo, da boste diplomirali ali opravili vse izpite v letniku, potem ko ste vplačali več tisoč dolarjev drago šolnino. Gre za učenje in učenje je proces, ki zahteva da človek na drugi strani sodeluje, upoštevajoč tudi njegovo mentalno kondicijo. Več če je le te, boljši bo rezultat.

Posamezniki, ki pa imajo manj učljivostne kapacitete pa priporočamo trening 4 ure dnevno in tako dosežemo podobno učinkovitost.

 

ALI NE OBSTAJAJO ŠE DRUGI PONUDNIKI, KI NUDIJO ISTO STORITEV?

Karnion si je v letih zelo uspešnega delovanja pridelal nekaj oponaševalcev, ki navidezno ponujajo isto storitev. Gre poudariti, da smo bili l. 1991  prvi in edini in da so vsi ostali pričeli mnogo kasneje, kar zagotovo kaže na našo izkušenost in strokovnost ter zmožnost preživetja tudi v težjih gospodarskih obdobjih.

Razlogov je več, a naj naštejemo najpomembnejše:

  • Edini uporabljamo možganski spodbujevalnik z rumeno svetlobo, z biofeedbackom ki udeležencu pomaga najhitreje doseči alfa stanje in aktivirati dolgoročni spomin.
  • Edini izvajamo t.i medicinski superlearning s kiskovo kuro po dr. Ardenu, bioresonančno terapijo, ki nedvomno močno vplivajo na večje pomnenje  poslušanih vsebin;
  • Merjenje sproščenosti preko prevodnosti kože ( v sodelovanju z Elektro fakulteto Univerze v Ljubljani)
  • Popolna individualizacija vsebin, ki jih dnevno in tedensko pripravljamo za naše udeležence;
  • Leta uspešnega dela so nam prinesle tudi reference na katere smo izjemno ponosni. Zaupajo nam ljudje, ki bi se lahko učili kjerkoli na svetu, pa vedno znova izbirajo našo metodo: g.Boštjan Gorjup, ga.Iza Sia Login, dr. Danijel Bešič Loredan, g. Zdravko Počivalšek in mnogi drugi).

 

KAKO POTEKA TRENING?

Trening poteka po dogovoru. Priporočamo vsaj 20 ur individualnega treninga, še bolje 40 ali 60b šolskih ur. V tem času namreč dosežemo akumulacijski efekt in resničen preboj v znanju.

Urnik vam prilagodimo, vendar se zelo priporoča, da se učenje prične v jutranjih ali dopoldanskih urah saj je takrat glava še spočita in pripravljena na pomnenje. V kolikor to ni možno čez teden, učenje lahko poteka tudi čez vikend. 40 urni trening se v vsakem primeru konča najkasneje v 14 dneh. Tako dosežemo maksimalne učinke.

 

ALI JE METODA PRIMERNA ZA OTROKE?

Metoda je primerna za otroke po 9 letu starosti, prej imajo namreč otroci premalo pozornosti za poslušanje. Nad 9 let in do 14 leta običajno potekajo po 2 ali 4 šolske ure v kosu, med šolskim letom med vikendi, v času počitnic pa tudi med tednom. dijaki pa običajno že delajo po 8 šolskih ur, seveda pa lahko tudi 4. Metoda je zelo primerna tudi za dislektike.

Deli na družabnih omrežjih: