REPROGRAMIRANJE NAŠIH MISLI IN PREPRIČANJ
28. 12. 2021
STRES: VPRAŠANJA IN ODGOVORI
24. 1. 2022

NAŠE PRAZNOVANJE OBSTOJA JE VAŠE PRAZNOVANJE ZNANJA!

Holistični center  Karnion prav decembra praznuje svoj rojstni dan. Letos smo upihnili že 30 svečko. Veliko let je za nami, vzponov in padcev, kot v vsakem podjetju. Pa vendar, če potegnemo črto skozi vseh 30, je bilo zagotovo več vzponov. Še posebno so dragoceni nasmejani obrazi naših udeležencev ob opravljenih izpitih ali uspešno izpeljanih poslovnih projektih. To je tisto kar šteje največ. In nadejamo se, da se bomo skupaj veselili še naslednjih trideset in več.

 

Karnionova ideja je vzklila v vizionarki Bojani, ki je od vedno raziskovala nove poti osebne in duhovne rasti, nova znanja na področju komunikacije in odnosov ter nenazadnje lahkotnejše in učinkovitejše poti do znanja tujih jezikov, ki je bil, sploh takrat, trn v peti mnogim slovenskim poslovnežem. Ob popolni podpori njenih staršev in moža Bojana, so prvi treningi stekli v prav zato urejenih podstrešnih prostorih takratnega doma zakoncev, v Britofu pri Kranju. Nad idejo, tehnologijo in izvedbo obeh programov, tako superlearninga tujih jezikov, kot tudi Dialogike, treninga vodenja in samovodenja, so bili kmalu navdušeni voditelji največjih slovenskih podjetij, zato so prostori kmalu postali premajhni. Ob selitvi v Zg.Pirniče je blagovna znamka Karnion postajala vedno bolj prepoznavna in zanimanje se je povečevalo tudi med posamezniki in obrtniki, k temu pa je dodatno pripomogel razmah Googla in njegovega brskalnika. Iz treh enot v prvem desetletju tega tisočletja, smo se l. 2012 preselili v večjo hišo v Verje pri Medvodah, katera je danes namenjena samo treningom naših udeležencev. V lanskem letu smo dodali še apartma, da lahko udeleženci tudi prespijo in si tako zares privoščijo jezikovne toplice.

 

Zakonca Bojan in Bojana sta bila v vseh teh letih generator novih idej in motor našega centra. Bojano odlikuje natančnost in neizmerna predanost metodi in podrobnostim, v katerih se skriva čar naše metode in tudi uspeha. Prav ona je v vseh letih zaslužna tudi za izbor tako odličnih sodelavcev in sodelavk, za katere tudi sama verjame, da so poleg metode same, srce Karniona. V industriji bi rekli proizvodnja, v bolj holističnih vodah temu pravimo srce. Večino treningov danes namreč izvajamo popolnoma individualno in zato je še posebno pomembna tako imenovana kemija med učencem in učiteljem. Prav iz tega razloga si vzamemo čas prav za vsakega udeleženca posebej, mu že pred samim treningom nudimo pogovor, možnost doživetja. Tako se bolje spoznamo, ugotovimo posebnosti, želje ter osebnost posameznika. Na ta način lažje predvidimo, kateri učenec in učitelj bosta optimalna kombinacija.

Profesorice in profesorji namenijo veliko svojega časa za kreiranje novih programov, ki so vsebinsko in zahtevnostno prilagojene, kar v praksi pomeni, da se vsebina dejansko posname in nato jo lahko udeleženec posluša v tako imenovanem alfa stanju kar pomeni, da jo lažje in hitreje aktivira, učenje pa je tako zares učinkovito.

Podobno kot Superlearning Karnion® je tudi program Dialogika zaznamoval slovenska podjetja in mnoge uspešne managerje. Posameznike, skupine in organizacije uči dvigovanja nivoja odgovornosti, posledično s tem svoje lastne zavesti, kar je osnovno poslanstvo Karniona že vse od ustanovitve. S programom in osebnim svetovanjem je ga. Bojana tako soustvarila kar 4 managerje leta.

Vsi naši programi, od antistresnega, superlearninga, do Dialogike, izpolnjujejo naše osnovno poslanstvo. Dvigovanje  nivoja zavesti se tako lahko odlično naučimo skozi  učenja preko alfa stanja. To je neke vrste meditacija, ki odkriva naše potenciale, prehajamo v območje nezavednega, v svojo podzavest. Prav iz tega razloga lahko pomnimo hitreje, saj zobidemo vrsto saboter programov, ki nam velikokrat onemogočajo lastni napredek in razvoj ali pa ga vsaj upočasnjujejo.

Velika prednost naših treningov je, da tudi v teh časih, zaradi individualnosti, lahko potekajo v živo, povrhu vsega pa so zelo intenzivni. Na ta način si vzamemo zares čas zase, ker smo v to skoraj prisiljeni, naš um se odklopi od ostalih skrbi in se fokusira samo na sproščanje telesa in pomnenje novega. Tako so po naših tretmajih udeleženci kljub intenzivnosti spočiti, polni energije in zanosa. Največkrat nas utrudi in povzroča stres, če imamo preveč stvari naenkrat in skoraj ne vemo, kaj bi bilo bolje, da naredimo najprej. Mi pa poskrbimo, da ljudi dobro pripravimo na to, da si je zase potrebno vzeti čas in da bodo tako tudi rezultati optimalni. Tako so naši učenci kvalitetno pripravljeni in magija se lahko začne.

 

Zato, da je naše telo sproščeno včasih terja kar nekaj vaje in samodiscipline in da ta proces ne bi bil prepočasen uporabljamo tehnologijo, ki telo sprosti do te mere, da je um lahko učinkovit. Z leti smo tako veliko delali na dodatnih sprostitvenih tehnologijah in poskrbeli tudi za energetsko opremljenost naših prostorov, z energetskimi portali, kristalizirano vodo ter eteričnimi olji. Vse skupaj, poleg krasnih sodelavcev seveda, daje naši hiši dušo. Ambient v katerem se učimo je zelo pomemben. Od tega kako diši v prostorih, do tega kako smo sprejeti na vratih. Vsaka podrobnost je pomembna, ko gre za to ali nam bo um dovolil, da se popolnoma sprostimo in predvsem prepustimo. Prav to slednje je najboljše navodilo, ki ga prejmete od nas, še predno pričnete s treningom. Da se prepustite in nam zaupate.

 

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem  našim krasnim udeležencem, posameznikom in podjetjem. Hvala za vse vaše krasne besede, še posebno tistim, kateri ste nam v preteklosti dovolili, da jih tudi javno objavimo. Hvala, za vaše reference in predvsem hvala, ker ste se odločili za nas, da smo bili lahko pomoč pri razvoju vaših potencialov.

In vsem tistim, ki se še odločate: verjamemo, da se bodo naše poti združile, ko bo za vas najbolj primeren trenutek. Saj vsi poznamo rek: »Učitelj pride, ko je učenec pripravljen.«

Želimo vam vsega lepega, predvsem zdravja in zdravih odnosov, nato pa seveda še znanja in zabave!

SREČNO!

Deli na družabnih omrežjih: