Vpliv barv na človeka
Rumeno, ki te ljubim, rumeno
7. 9. 2017
Alfa počivalnik
30. 11. 2017

PREVENTIVA PROTI IZGORELOSTI

Stanje izgorelosti

ALFA IN THETA STANJE: PREVENTIVA PROTI IZGORELOSTI

Ko raziskujemo sebe in poskušamo postati vedno boljši, bolj fit, torej v boljši psiho-fizični kondiciji se večina ljudi odloči za fizično aktivnost, kar je seveda tudi pomembno, a zaradi povečanega andrenalina v službi, potem pa še ob fizični aktivnosti lahko utrpimo t.i. adrenalni šok.

Veliko je napisanega o slednjem, kako izgleda, kakšni so simptomi, v Ameriki ga že nekaj let pozna zdravstvena zavarovalnica, v Sloveniji vam mora zaupati osebni zdravnik in vam verjetni na besedo, da ste izgoreli namreč, ker sicer se vam slabo piše. Posledice izgorelosti znajo biti dokaj katastrofalne, a začetke njih znamo opažati mnogo prej, kot brezvoljnost, omotico, razdražljivost, socialna izolacija ali z drugimi besedami, nezainteresiranost za druženje izven nujnih obveznosti.

Alfa in theta proti izgorelosti

Poglejmo na najbolj preprost način kaj se dogaja v organizmu. Organizem imamo stalno preplavljen s stresnimi hormoni, pa jih iz organizma iz tega ali onega razloga ne čistimo sproti. Če bomo v organizem dovajali več endorfina in serotonina, hormona sreče, bomo učinkoviteje iz organizma čistili kortizol. Kljub zaljubljenosti večine Slovencev v športne aktivnosti se bo organizem otresel adrenalina le z neadrenalinskimi aktivnostmi. Čudno kajne? V praksi to pomeni naravo, meditacijo, znati biti v trenutku, tukaj in sedaj. Biti v stiku s samim sabo. Detox stresa se tako pričenja po naravni poti, le tega pa lahko pospešimo tudi z rumeno svetlobo (sonce) ali sedaj ko bo prvega vedno manj, s Karnionovim možganskim spodbujevalnikom.

Ko se sprostimo do alfa nivoja, še bolje theta možganskega valovanja bolj občutimo sebe, bolj znamo biti v trenutku. Če se tega naučimo bomo to znali tudi na delavnem mestu, imeli bomo boljši fokus, boljšo vizijo, predvsem pa boljšo intuicijo. Večkrat radi rečemo, da pod adrenalinom zmoremo več. Morda, a žal zgolj na kratek rok. Na dolgi rok stres hromi, nas dela nervozne, nefokusirane in brez volje za kreiranje novega, še boljšega.
Vabljeni, da se globinsko očistite stresa, da so počutite dobro v svojem telesu in da ste polni energije in novih idej.

Deli na družabnih omrežjih: