tečaj nemščine konverzacija
Tečaj nemščine konverzacija ima številne prednosti
28. 11. 2023
anglescina-za-otroke
Angleščina za otroke po metodi, zaradi katere bliskovito napredujejo v znanju
3. 1. 2024

BODITE PONOSNI NA SVOJE ZNANJE! SREČNO 2024!

Leto se izteka, bilo je polno dogajanja tako na političnem, gospodarskem, okoljevarstvenem področju.

Še enkrat več smo se naučili, da tisto, kar imamo v sebi, nam nobene poplave, potresi, ločitve, izguba službe, prav nihče ne more vzeti.

In to je znanje. Znanje nosimo v sebi, četudi ga včasih ne uporabljamo takoj ali pa vsakodnevno, ali pa morda še nismo najbolje zadovoljni z implementacijo, ga imamo v sebi, v svoji podzavesti in je prav in zelo pomembno da smo ponosni nanj.

 

Včasih namreč v primežu novodobnega sveta, umetne inteligence, konkurence, pozabimo da imamo tudi sami talente, kompetence, znanje, ki je pomembno za svet. Zato ne potrebujemo biti na pomembnih položajih, biti vrhunski športnik, posedovati veliko premoženja. Pomembno je, da smo zadovoljni v sebi ter da se trudimo da svoje znanje izpopolnjujemo.

V programu Dialogika nas Teorija izbire po Dr.Glasserju uči, da so naše misli in akcija tiste, ki usmerjajo naše počutje ter posledično tudi naš rezultat. Tako, če se vrnemo na prve misli pomeni, da če ne razmišljamo pozitivno o svojem znanju, svojih zmožnostih  in kompetencah v tem trenutku, da vedno vidimo druge boljše, uspešnejše, bomo zelo težko splezali iz začaranega kroga skrbi, nezadovoljstva in konec koncev slovenske zavisti, nevoščljivosti in ljubosumja.

Še posebno v dneh, ko so pred nami delamo na neki nezavedni ravni rekapitulacijo in tako je zelo pomembno, da se za začetek vprašamo, kaj si mislimo o sebi, kakšne misli vnašamo v svoj um, svoje telo, svojo zavest. Če so te večinoma slabe in nas navdajajo s slabimi občutki, potem je čas, da jih spremenimo. Ne da se obtožujemo, česa še nismo storili, ampak, da vidimo kaj smo dobrega naredili in od tu naprej si postavimo cilje, česa si želimo v letu 2024.

Nato sledi t.i drugo kolo po dr. Glasserju in to je akcija. To je tisto, kar v življenju delamo, akcije ki jih opravljamo. Če si želimo novo službo, bomo morali poslati verjetno vsaj nekaj prošenj, če si želimo mišičasto telo, bomo morali verjetno vsaj malo telovaditi. Če si želimo govoriti špansko, bomo morali na tečaj španščine. Če si želimo osebnega napredka, bomo morali pogledati tudi kakšno lastno slepo pego. To je to: to je akcija!

Zato je zelo pomembno, da pogledamo vase in se vprašamo ali imamo usklajene misli in akcijo. Če si veš čas npr. ponavljamo da nismo talentirani za učenje tujih jezikov, vaš rezultat ne bo optimalen tudi če se udeležite superlearning Karnion® ki je sicer zagotovo najhitrejša pot do velikih preskokov. Pa vendar bodo ljudje, ki imajo manj lastnih saboterjev, veliko boljše napredovali. Potem pa zelo radi rečemo: »Ja njemu je lahko, on je talentiran.« vsak lahko spremeni svoje misli in se že zjutraj odloči kaj si bo govoril, da je danes slab dan, ali da je danes dan poln priložnosti. Enako je pri učenju tujega jezika ali pri katerem koli drugem učenju in pridobivanju kompetenc. Enako je tudi pri vseh ostalih stvareh v življenju.

Ko bomo torej uskladili naše misli in akcije na pozitivno, bo tudi naše čustvovanje temu sledilo. Zagotovo. Tisti, ki je veš čas v negativnih mislih, pasiven in se smili sam sebi, bo imel tudi takšen rezultat v življenju. Čustva ( 3.kolo ) po Glasserju nas vodijo k rezultatu in ne samo to, tudi k fizičnemu počutju.

Če se naše fizično telo kar naprej ne počuti vredu, smo kar naprej utrujeni, zbolevamo, potem se v našem vozilu kolesa ne vrtijo pravilno. To ne pomeni, da v času viroz ne bomo nikoli obležali. Gre za to, da če se ves čas vrtimo v negativnem krogu misli in dejanj, da se bo to občutilo tudi na našem fizičnem telesu.

Da bomo lažje izbirali misli, ki nas podpirajo vam svetujemo da ste za začetek hvaležni. Hvaležni za to, kar smo naredili v tem letu, kar smo se naučili, bodimo hvaležni za vse odnose, ki jih imamo. Tudi tiste, ki niso (še) idealni, saj nas učijo kako smo lahko tudi sami še boljši. Še posebno se zahvalimo za lepe odnose, za priložnosti in še enkrat za svoje talente in unikatnosti ki jih nosimo v sebi.

 

Če se bomo zavedali svojih prednosti bomo zagotovo lažje stopali in manifestirali čudovito prihodnost.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem našim udeležencem, posameznikom, poslovnim partnerjem. Vsak izmed vas nas je delal boljše v našem poslanstvu. Hvaležni smo, da delujemo na področju znanja, ker je zares v ZNANJU MOČ.

 

Želimo vam, da pogumno izbirate znanje, da pogumno izbirate sebe in ste ponosni nase.

SREČNO 2024!

Deli na družabnih omrežjih: