Poslovna angleščina in brezhibna konverzacija v angleščini sta odraz strokovnosti

Tečaj tujih jezikov
Učenje angleščine in individualni tečaj angleščine po metodi superučenja
19. 2. 2023
Poslovna nemščina
Poslovna nemščina bo izboljšala vaše poslovanje
6. 3. 2023

Poslovna angleščina in brezhibna konverzacija v angleščini sta odraz strokovnosti

Poslovna angleščina

Poslovna angleščina je svojevrstna oblika angleškega jezika, ki se uporablja pri sklepanju poslov. Največkrat jo zasledimo pri poslovnem dopisovanju, pogajanjih, poslovnih srečanjih, pisanju poročil ter predstavitvah. Univerzalen jezik na mednarodnih trgih ni v celoti definiran, a sledi nekaterim pravilom. Slednje je treba za uspeh poznati in jih pravilno uporabiti.

Poslovna konverzacija v angleščini je kratka, formalna in odkrita. Pri tem je treba upoštevati, da ima vsaka industrijska panoga, kot so pravo, medicina in druge svoj besednjak. Napredni tečaj angleščine udeležence seznani z osnovnim in specializiranim poslovnim besediščem. Velik del sklepanja poslov je pisna komunikacija, ki zahteva poseben nabor spretnosti.

Poslovno pisanje tako kot pogovor vključuje določena pričakovanja glede besedišča, slovničnih struktur in jasnosti. V poslovnem svetu je čas denar, zato je jasno, a učinkovito izražanje pomembno. Prav tako se je treba zavedati, da komunikacija velikokrat poteka med dvema različnima kulturama. Zato je treba uporabljati kratke in preproste stavke, ki bodo zajeli bistvo ter se izogibati klišejskim izrekom ter pregovorom.

Tečaj tujih jezikov po metodi medicinski superlearning KARNION® vam bo omogočil, da se boste osredotočili na učenje in razvijanje veščin brez dodatnega stresa.

Poslovna angleščina

4 največje prednosti, ki jih prinaša poslovna konverzacija v angleščini

Konverzacija v angleščini posamezniku omogoča, da se poveže skoraj z vsakim delčkom sveta. Tretji najpogosteje govorjeni jezik ima kar 1,5 milijarde govorcev, zato ni presenečenje, da poslovna angleščina govorcem prinaša številne prednosti. Med največjimi so:

1. Nadgradnja znanja
Osnovna in srednja šola sta vsem dali osnovno znanje tujega jezika. Napredni tečaj angleščine omogoča nadgradnjo znanja, besedišča, slovnice ter spoznavanje izrazov specifičnih za izbrano panogo.

2. Pridobitev novih poslovnih stikov
Napredek tehnologije in porast virtualne komunikacije sta poskrbela, da lahko nove poslovne stike pridobite na drugem koncu sveta. Z učenjem angleščine boste izboljšali možnosti podjetja na konkurenčnem mednarodnem trgu ter poskrbeli za njegov razvoj.

3. Neomejen dostop do znanja
Poslovna angleščina je jezik znanosti, medicine, tehnologije, poslovanja in drugih panog. Z osvojenim jezikom boste imeli neomejen dostop do poglavitnih podatkov, raziskav, svetovnega znanja in literature.

4. Profesionalnost
Polomljen govor, slaba slovnica, številne napake, nenehna uporaba pregovorov in klišejskih izrazov hitro pripeljejo do nezaupanja. Jasna in samozavestna konverzacija v angleščini pa poslovnim partnerjem daje vedeti, da ste resni, strokovni in pripravljeni na sodelovanje.

Napredni tečaj angleščine

Napredni tečaj angleščine po edinstveni metodi superučenja (superlearning)

Konverzacija v angleščini je nepogrešljiva v poslovnem svetu, kar spoznava vse več podjetji. Mnogi si želijo naučiti novega jezika, a ni časa, saj običajni tečaji trajajo predolgo. V holističnem centru razvoja osebne uspešnosti Karnion že vse od leta 1991 uporabljamo napredno tehniko superučenja oziroma medicinski superlearning Karnion®.

Tečaj tujih jezikov poteka v alfa stanju, združenim s tehnologijo možganskega spodbujevalnika z rumeno svetlobo. Uspešna metoda, ki jo je razvil dr. Georgi Lozanov, aktivira del možganov, ki ga redkeje uporabljamo. S tem nam daje dostop do nečesa, kar že imamo – super spomin. Takšno učenje dopušča 4x hitrejšo pot do znanja.

Merjenje alfa stanja nudi takojšno povratno informacijo o uspešnosti pomnjenja, rumena svetloba pa zniža frekvence možganskega valovanja. S tem ohranja posameznika v stanju pozornosti, pri čemer se mu aktivira dolgoročni spomin. S pomočjo medicinskih pripomočkov vzporedno z učenjem tujega jezika poteka antistresni program.

Del tega so terapija s kisikom po dr. Ardenu, bioresonančna magnetna Vita life terapija ter sproščanje na QRS Waverju. Med učenjem poslovne angleščine se boste skozi 40-urni trening znebili za vsaj 60 % stresa ter za 20 % izboljšali spomin.

Konverzacija v angleščini

Poslovna angleščina – Kako poteka učenje in kako se razlikuje od konvencionalnih tečajev?

Tečaj tujih jezikov po metodi superučenja poteka individualno in strnjeno. Običajen tečaj tujega jezika od začetnika do nivoja splošne gimnazijske mature predvideva 800 šolskih ur, šolski sistem 1074 šolskih ur, Karnionova metoda pa le 200. Visoko cenjeno metodo dopolnjujeta še individualni pogovor s profesorjem ter aktivno poslušanje. Slednje je bližnjica do znanja, saj predstavlja najnaravnejšo obliko učenja med katero krepi vse aktivne možganske centre.

Energetski superlearning odpravlja stres ter dopušča pomnjenje novih podatkov. Udeleženci imajo na voljo različne možnosti. Med drugim se lahko odločijo za učenje jezika v dveh zaporednih tednih – 10 dni po 4 šolske ure dnevno, pet delovnih dni po 8 šolskih ur dnevno ali 3 delovne dni v enem tednu in 2 delovna dneva v drugem tednu po 8 ur dnevno. Udeležencem pa so na voljo še vikend programi s 40-urnim treningom, ki ga je mogoče kombinirati z delovnimi dnevi.

Tečajniki lahko izberejo tudi individualni trening poslovne angleščine. Mnogokrat se zanj odločijo tisti, ki želijo premostiti blokade pri govorjenju tujega jezika ter se izobraziti o specifičnih vsebinah. Prav tako je namenjen vsem, ki se pripravljajo na sestanek, razgovor, konferenco ali pa želijo le izboljšati spominsko kapaciteto in mentalno kondicijo.

Pred tečajem so udeleženci testirani na vseh področjih jezika od A1 do C2, kot zapovedujejo evropska merila znanja tujih jezikov. Testirajo se razumevanje, pisanje, branje in govorjenje. Rezultati podajo informacijo o okvirni stopnji znanja, na podlagi katere učitelj individualno prilagodi program. To pomeni, da v kolikor je vaša poslovna angleščina pogovorno dobra, a imate napake na osnovnem nivoju, se te odpravijo in učenje nadaljuje na višjem nivoju.

Tečaj tujih jezikov

Deli na družabnih omrežjih: