Poslovna nemščina bo izboljšala vaše poslovanje

Poslovna angleščina
Poslovna angleščina in brezhibna konverzacija v angleščini sta odraz strokovnosti
19. 2. 2023
Z VEDENJSKIM PRISTOPOM DO UČINKOVITEGA VODENJA
24. 3. 2023

Poslovna nemščina bo izboljšala vaše poslovanje

Poslovna nemščina

Poslovna nemščina vam bo v v poslu prišla še kako prav. Čeprav nemško govoreči narodi večinoma precej dobro govorijo angleško, pa se s poslovnimi partnerji ne morete tako povezati, kot če bi se pogovarjali v njihovem maternem jeziku.

Konverzacija v nemščini ima zelo pomembno vlogo, saj so v poslu dobri odnosi na prvem mestu. Prav zato je smiselno obiskati napredni tečaj, saj se ne boste naučili le besed za vsakdanjo rabo, temveč tudi poslovnih izrazov. Tako se boste lahko sproščeno pogovorili o čemerkoli. Verjemite, da bo imelo pridobljeno znanje velik pozitiven vpliv na vaše poslovanje, saj boste s poslovnimi partnerji, kupci ali pa zaposlenimi stkali bolj pristne in trdnejše vezi.

Konverzacija v nemščini

Zakaj obiskati tečaj poslovne nemščine v Karnionu?

Veliko jezikovnih šol organizira napredne tečaje poslovne nemščine, a mi se od ostalih občutno razlikujemo. Naši tečaji tujih jezikov potekajo individualno, s preverjeno metodo superleaning Karnion®. Zahvaljujoč posebnemu pristopu, se boste poslovnih izrazov naučili v rekordno hitrem času.

V šoli bi od popolnega začetnika do nivoja B2 napredovali v 1.074 šolskih urah, v jezikovnih šolah v 800 šolskih urah, pri nas pa v samo 200 šolskih urah! Če boste napredni tečaj opravili strnjeno, torej 40 šolskih ur (4 do 8 šolskih ur na dan), boste v konverzaciji v nemščini napredovali zelo hitro. Udeleženci se najpogosteje odločijo trening opraviti v:

• 5 zaporednih delovnih dneh po 8 šolskih ur na dan
• 10 delovnih dneh v 2 zaporednih tednih po 4 šolske ure na dan
• 3 delovnih dneh v 1 tednu ter 2 delovnih dneh v sledečem tednu po 8 šolskih ur na dan
• med vikendi

Akumulacijski efekt je največji, če tečaj poslovnega nemškega jezika opravite v vsaj 3 tednih. Posledično boste napredovali zelo hitro.

Napredni tečaj nemščine

Napredni tečaj nemščine v alfa stanju

Naši tečaji tujih jezikov se od ostalih razlikujejo predvsem v tem, da se udeleženci učijo v alfa stanju. To je stanje popolne sproščenosti, ko so frekvence možganskega delovanja nižje. Ko se naši možgani ne obremenjujejo z ostalimi skrbmi in nalogami, konverzacija steče lažje, nove besede pa si zapomnimo kar 4x hitreje, kot bi si jih v beta stanju. Izrazi poslovne nemščine se vam bodo tako takoj zasidrali v dolgoročni spomin.

Uporaba rumene svetlobe in prijetne glasbe

Sonce ima na naše možgane zelo pomemben vpliv, saj se takrat v našem organizmu sprošča več serotonina in endorfinov. Prav zato poslušanje in konverzacija v nemščini poteka bolj sproščeno, kot če rumene svetlobe ne bi uporabljali. Barve pomembno vplivajo tudi na naše možgane.

Rdeča npr. pomeni nevarnost, kar vodi v izločanje stresnih hormonov, povečajo pa se tudi krvni tlak, srčna frekvenca in mišična aktivnost. Rumena barva deluje ravno obratno – ker ne pomeni nevarnosti, omogoča razumsko odločanje in učenje. Zato je pri učenju poslovnih izrazov, ki so precej zahtevni, uporaba rumene svetlobe izrednega pomena. Posledično je tečaj tujih jezikov istočasno tudi protistresni program. Tekom 40-urnega treninga se boste znebili kar 60 % stresa.

Poslušanje in konverzacija v nemščini

Otroci se naučijo govoriti tako, da najprej poslušajo svoje starše, nato pa začnejo besede za njimi ponavljati. Napredni tečaj nemščine poteka na zelo podoben način – v prijetnem in sproščujočem okolju poslovne izraze najprej poslušate, nato pa sledi konverzacija v nemščini s profesorjem ali profesorico. 40-urni trening zaradi velike dinamičnosti mine kot bi mignil.

Individualni tečaj nemščine

Individualni napredni tečaj nemščine – tečaj tujih jezikov po želji

Udeleženci, katere pred začetkom tečaja testiramo na vseh področjih (razumevanje, branje, govorjenje in pisanje), se individualnega tečaja poslovne nemščine udeležijo, ker bi radi izboljšali svoje poslovanje.

Veste, zakaj izberejo prav nas? Saj v našem holističnem centru ne izgubljajo nepotrebnega časa z učenjem besed, ki jih ne bodo nikoli uporabili. Naši tečaji tujih jezikov so prilagojeni vsakemu posamezniku posebej, kar pomeni, da se boste posvetili le izrazom poslovne nemščine, ki vas zanimajo oz. jih boste dejansko potrebovali. Specifične teme pripravljamo na vseh stopnjah, zato se vam ni potrebno bati, da bi se vam tekom konverzacije, kje zataknilo.

Naši napredni tečaji ne potekajo po vnaprej določenem učbeniku, saj vemo, da se udeleženci med seboj razlikujejo. Trenutno nudimo poslovno nemščino za obrtnike, za zdravstveno osebje, coaching in program osebnostne rasti v nemškem jeziku.

Tečaj tujih jezikov

Poslovna nemščina za podjetja

Zelo pogosto pa se za individualne treninge odloči tudi posamezno podjetje. Zaupajo nam že mnogi- npr. Terme Olimia. Slednji se zavedajo, da bodo udeleženci hitro premostili blokade pri konverzaciji, izboljšali spominsko kapaciteto in mentalno kondicijo, pridobili nove veščine vodenja in samovodenja ter se bolje izkazali na konferencah, sestankih, razgovorih in prodaji novega produkta.

Nekateri se odločijo za individualni napredni tečaj, nekateri pa za tečaj tujih jezikov v dvojici. Slednji je seveda stroškovno ugodnejši, a to ne pomeni, da je manj učinkovit. Prav tako kot individualni, je prilagojen znanju udeležencev. Priporočljivo je edino, da sta sodelavca na istem nivoju in da si želita osvojiti istih izrazov poslovne nemščine. Najbolje je, da sta iz istega sektorja, a to ni pogoj.

Deli na družabnih omrežjih: