Tečaj tujih jezikov
Tečaj ruščine, ki zagotavlja hiter napredek: učenje ruskega jezika v alfa stanju
1. 9. 2022
individualni tečaj nemščine
Čustvena inteligenca
28. 11. 2022

Večno vprašanje: “A pa to res deluje?”

5 PRAVIL DO USPEHA

Večkrat me potencialni udeleženci vprašajo: »A pa to res deluje?« Ja, zares deluje, v kolikor upoštevate naše nasvete in navodila. Moj odgovor je vedno isti. Žal še ne obstaja način, ki bi nam nalil znanje v dolgoročni spomin in bi to tam ostalo za vedno.

Da bo metoda delovala 4x hitreje je zelo pomembno upoštevati nasvete karnionovih strokovnjakov, saj zgolj na ta način dosežete maksimalni efekt.

Kaj je torej nujno potrebno upoštevati, ko se odločite za metodo superlearning Karnion®?

  1. VZEMITE SI 5 DNI ČASA ZASE

Zakaj? Ker se z intenzivnostjo učenja poveča akumulacijski efekt. To pomeni, da je veliko večja verjetnost, da se stopijo blokade pri govoru, da postanete samozavestnejši v aktivni rabi jezika.

Poleg tega se tudi več besednega zaklada usede  globlje v dolgoročni spomin, če tuj jezik v alfa stanju poslušamo več dni zaporedoma, več ur dnevno.

Ker po metodi vsako drugo uro jezik na individualni uri že govorite, pišete in berete to hkrati pomeni, da ste na pozitiven način prisiljeni k govorjenju, kar se na koncu treninga opazi kot znatni napredek.

5 dni res ni veliko, v primerjavi s tem, da bi za isti učinek konvencionalni tečaj obiskovali vsaj 8 mesecev 1x tedensko po uro in pol. Prav iz razloga, ker so intenzivne oblike dela najučinkovitejše v Karnionu delamo skoraj vse vikende v letu. Na ta način si lahko vzamete samo 3 dni dopusta, ali pa  še to ne in celoten trening 40ih šolskih ur opravite v dveh vikend programih.

Trening lahko obiskujete tudi po zgolj 4 šolske ure dnevno, v dveh zaporednih tednih, vendar to obliko priporočamo zgolj udeležencem, ki imajo fleksibilen urnik in si lahko jutranje obveznosti razporedijo tekom dneva. Tečajev po službi tako skorajda ne izvajamo, saj so bistveno manj učinkoviti kot dopoldanski oz. celodnevni do 16.00 popoldan.

 

  1. ZAGOTOVITE SI ANTISTRESNI PROGRAM

Življenjski slog, ki ga živi danes aktivna populacija velikokrat temelji na adrenalinu, ki nam daje moč za hitre in odlične rezultate. To je stresni hormon, ki pa če ga je preveč našemu psiho-fizičnemu stanju povzroča nemalo škode.

Ko gre za učenje, naše telo mora biti spočito, sicer je učinek manjši kot bi bil lahko. Prav iz tega razloga vsakemu udeležencu poleg možganskega spodbujevalnika, katerega uporabljamo pri vseh programih, kot skoraj nujno priporočamo še dodatno stimulacijo s kisikovo kuro in bio resonančno terapijo. Ta dva edinstvena medicinska pripomočka vam zagotavljata osnovno nahranjenost telesa s kisikom, kar vam poveča zmožnost pozornosti pri aktivnem poslušanju ter hkrati sproščenosti vašega telesa, da ste med poslušanjem čim več časa v sproščenih alfa valovih možganskega valovanja.

Še idealnejše je, če svoje telo zares pocrkljate in mu nudite dodaten antistresni program, ki poteka že pred treningom tujega jezika in je namenjen sprostitvi ter okrepitvi telesa. Na ta način se proces učenja prične v optimalnem psiho-fizičnem stanju. Če smo spočiti, nahranjeni s kisikom, zdravi, se bomo jasno tudi lahko največ novega zapomnili.

Poleg t.i medicinskega superlearninga ( kisikova kura, bio resonančna terapija) si morate zagotoviti vsaj 7 ur spanja, da bo vaše telo dovolj spočito in pripravljeno na intenzivno učenje.

 

  1. PIŠITE DOMAČE VESELJE

Ob poslušanju in govorjenju tujega jezika, boste tudi na treningu v Karnionu povabljeni k pisanju domačega veselja. Takrat namreč dobite še dodaten stik z novo besedo ali stavkom. Torej, kako jo zapišete. Pri nas boste pisali z roko, saj so nevrološke povezave bistveno močnejše, če besedo napišemo z roko, kot če jo odtipkamo v računalnik ali na tablico. Tako zapisana beseda se nam bo bolj vtisnila v spomin, ne zgolj kako se zapiše, temveč tudi spominsko, da se jo bomo bolj z gotovostjo zapomnili.

Pri intenzivnih oblikah, boste tako pisali še 1 do 2 uri dnevno domačega veselja. Takrat si je ta čas praktično nujno vzeti in zato je še toliko bolj pomembno, da ste takrat res čim bolj prosti drugih obveznosti. Vaša energija mora biti 100% usmerjena v učenje in skrb zase.

V kolikor pa je vaš cilj opravljanje izpita ( mature, mednarodnega izpita) potem je pisno izražanje in samozavest na tem področju še toliko bolj pomembna. Naši profesorji vam bodo tako pripravili vaje za pisno izražanje, kar na koncu ogromno pripomore na samem izpitu.

 

  1. POSTAVITE SI JASNE CILJE IN NAM JIH ZAUPAJTE

V Karnionu že 31 leto izvajamo zgolj treninge, ki so popolnoma prilagojeni posameznikom. V praksi to pomeni, da tedensko ali celo dnevno, pripravljamo vsebine, ki so tako vsebinsko kot nivojsko popolnoma prilagojene  vašim zahtevam. Vsebino, ki si jo želite učiti nam tako pred treningom posredujte, da jo naši profesorji pripravijo kot učno gradivo, posnamejo in da jo nato v alfa stanju tudi poslušate.

Tisto, kar nas zanima se bistveno lažje namreč zapomnimo, saj je naša notranja motivacija bistveno večja. Iz tega naslova je pomembno, da se pred treningom srečamo na brezplačni uri, na kateri metodo doživite, izmerimo vašo sproščenost ter se pomenimo o vaših jezikovnih ciljih. Seveda bomo pred pričetkom testirali tudi vaše predznanje. Skupaj tudi ugotovimo, kaj vam je pomembno pri učenju jezika in zakaj vam je to pomembno. Na ta način bomo skupaj lažje izbrali vsebine in zahtevnost nivoja tujega jezika. Gre za sooblikovanje programa med profesorico in udeležencem. Za vsakega posebej namreč oblikujemo program po meri in ne delamo po knjigah in učbenikih kot ostale konvencionalne šole. To prinaša veliko dodano vrednost in mnogo boljši rezultat, saj se udeleženec uči tisto, kar zares potrebuje.

 

  1. STIK Z JEZIKOM, KI SE GA UČITE

Za idealno rabo tujega jezika je pomembno, da ostajate v stiku z jezikom tudi  potem, ko prvi karnionov tečaj že opravite. V kolikor po opravljenem treningu še niste na jezikovnem cilju vam bomo svetovali kako pogosto vam priporočamo, da obiskujete naš trening v bodoče iz razloga da ves čas napredujete in ohranjate stik z jezikom. Za slednje je včasih dovolj, če npr. prihajate na 14 dni po 4 šolske ure. Za večje in hitrejše napredke pa seveda svetujemo bolj strnjene oblike, vsaj 3 dni zaporedoma, da se lahko ustvari akumulacijski efekt.

Vaša profesorica vam bo tudi svetovala, katere druge oblike učenja so za vas najbolj primerne za ohranjanje nivoja znanja, kot je npr. gledanje serij, filmov ali dokumentarnih oddaj, spremljanje stvari ki vas zanimajo preko You tube ali drugih kanalov in seveda nenazadnje branje knjig, revij itd.

 

Po našem treningu boste prejeli  certifikat po merilih Sveta Evrope na katerem boste tudi videli, koliko ur se predvideva, da še potrebujete do svojega jezikovnega cilja.  Poleg tega pa boste vsako uro konverzacije od svoje profesorice dobili povratno informacijo, koliko ste si zapomnili od prehodnega poslušanja. Na ta način boste ves čas lahko spremljali svoj uspeh, kar je za končno motivacijo in rezultat tudi izjemnega pomena.

 

V kolikor se udeleženci upoštevajo naša priporočila, potem zares ni bojazni, da uspeh ne bi bil optimalen.

Dobrodošli tudi Vi!

Deli na družabnih omrežjih: