VPLIV RDEČE IN RUMENE BARVE NA POMNENJE IN UČENJE
2. 12. 2020
UČINKI SPROŠČANJA NA POZORNOST in FOKUS
UČINKI SPROŠČANJA NA POZORNOST in FOKUS
22. 1. 2021

VLAGAJMO V DVE NAJPOMEMBNEJŠI VREDNOTI: ZNANJE IN ZDRAVJE!

učenje angleških nepravilnih glagolov

Dodatno vlaganje v zdravje in znanje je dandanes bržkone že nujnost ali vsaj pomemben dejavnik na poti k boljšemu jutri. Pa vendar na ti dve vrednoti velikokrat pozabljamo, z izgovorom, da nimamo časa.

V  Holističnem centru Karnion lahko združite oboje v zelo kratkem času.  V le  5-ih dneh najhitreje, primerjalno z drugimi metodami, pridobite nove veščine tujega jezika po metodi superlearning Karnion, hkrati pa trenirate in povečujete svoj spominski izkoristek in se  za 70% znebite stresnih hormonov v telesu.

Poleg treningov tujih jezikov lahko v Karnionu povečujete tudi znanje o sebi in sicer s treningom Dialogike za razvoj celostne osebne uspešnosti ter odličnost vodenja in samovodenja.

Z vsemi tremi programi lahko bistveno izboljšate svojo osebnostno, čustveno in duhovno inteligenco, saj so tovrstna znanja največjega pomena za našo celostno uspešnost.

Holistični center Karnion deluje že od leta 1991 in že nekaj let velja za butični center ali t.i. “jezikovne toplice”, kjer se človeku resnično celostno in individualno posvetijo, mu svetujejo in tako poskrbijo, da lahko udeleženec njihovih treningov optimalno napreduje v tujem jeziku, se hkrati sprošča in skrbi za svoje zdravje. Še predno se odločimo za metodo jo lahko najprej  osebno, brezplačno doživimo in si s skupaj s svetovalcem izberemo optimalni program.

 

Najhitreje do znanja, ki se ohranja na dolgi rok

Da lahko petkrat hitreje pridobimo znanje tujega jezika in v 40- ih urah osvojimo okrog 1.000 novih besed oziroma prihranimo nad 200 ur konvencionalnega učenja, so v Karnionu združili dve vedi: pedagogiko oz. andragogiko in medicino. Metoda učenja temelji na poslušanju v alfa stanju možganskih tokov, v katerem smo, po znanstvenih ugotovitvah zdravnika dr. Lozanova, štirikrat bolj dojemljivi za tuje besede kot v t.i beta stanju, ki ga imamo odrasli tekom dneva. Da udeleženci kar najlažje preidejo v  stanje usmerjene pozornosti in aktivirajo svoj dolgoročni spomin uporabljajo še najmodernejšo medicinsko tehnologijo oz. možganski spodbujevalnik, ki ga uporabljamo tako različne klinike po svetu kot tudi Nasa za treniranje spomina svojih vojaških pilotov in astronavtov.

 

Pouk poteka v intimnih poslušalnicah z vrhunskimi profesorji

Trening tujega jezika temelji na memoriranju vsebin z aktivnim poslušanjem v intimnih poslušalnicah, nato pa takoj naslednjo uro  udeleženec individualno pri profesorici te vsebine že aktivno govori, piše in bere. Tako izmenično pouk poteka štiri ure dopoldan in štiri ure popoldan, v petih zaporednih dneh. Treninga se alternativno lahko udeležimo tudi le 4 ure dnevno kar pomeni, da na trening prihajamo dva zaporedna tedna.

Udeleženec treninga se predhodno sreča s profesorico, da ta izmeri njegovo znanje in skupno določita jezikovni cilj posameznika ter vsebine, ki jih želi udeleženec pridobiti s treningom. Ob koncu treninga je udeleženčevo znanje ponovno izmerjeno po standardih Sveta Evrope.

Tako s pomočjo svetovalke za osebni razvoj, profesorice oz. profesorja in strokovnjaka za delo z možganskim spodbujevalnikom pripravijo edinstven in učinkovit trening za vsakega posameznika.

 

Izboljšanje spominskih kapacitet  za 20%

Dandanes nas velikokrat bremeni časovni, še bolj pa informacijski stres, zato se velikokrat zgodi, da imamo občutek, da kaj pozabimo ali nam kar tako mimogrede uide iz glave. V Karnionu ob treningu jezika, s pomočjo možganskega spodbujevalnika krepite vse svoje možganske kapacitete (center za kreativnost, sintezo, fleksibilnost mišljenja itd.) ter svoj spominski izkoristek povečate za petino.

 

Antistresni program je velika dodana vrednost treningu tujega jezika

Moderna tehnologija omogoča, da se na podlagi zdravilne, rumene svetlobe v možganskem spodbujevalniku prične iz organizma izločati stresni hormon in se ga tako v 5-ih dneh treninga udeleženci znebijo do 70%. Da učinek antistresa še povečajo pa kot dodatno fiziološko podporo organizmu dodajo še bio-resonančno blazino ter kisikovo kuro po dr. Ardenu iz Nemčije. S tem udeležencu nudijo psiho-fizično podporo pri procesu učenja in  ohranjajo ter izboljšujejo njegovo zdravje ( hormonska homeostaza, izboljšanje imunskega sistema, hitrejša regeneracija tkiva itd.).

 

Na metodo superlearning Karnion prisegajo tako vrhunski zdravniki kot tudi dijaki in študenti

V Karnionu se na omenjeni način trenirajo vrhunski slovenski managerji, zdravniki, diplomati, na drugi strani pa študentje, dijaki in upokojenci, saj je metoda primerna za vse starostne skupine in posameznike z  različnimi jezikovnimi cilji.

Trening v Karnionu njihovi udeleženci opisujejo takole:

 

Janja Ocvirk dr. med., specialist onkolog

 »Veselim se učenja tujega jezika v Karnionu. Ocenjujem, da gre za izjemno podajanje snovi. Udeleženec ne doživlja samo učenja tujega jezika, temveč tudi celostno obravnavo.«

 

Mitja Košnik dr. med.  specialist  pulmolog, direkt:

»Moja pričakovanja so bila v celoti izpolnjena. V centru vztrajajo na tem, da so obljube ravno take, kot izvedba. Profesorica Mojca je uspela dobro vzpostaviti vzdušje za klepet, pogovor.«

 

Deli na družabnih omrežjih: